Ga naar de inhoud

Een wandeling door en rondom Serooskerke. Van wetenswaardigheid naar bijzonderheid. Met aan het slot: een eigen schat!
Hoe werkt het? U wandelt aan de hand van coördinaten van het ene wandelpunt naar het volgende. Bij elk punt vindt u een bordje met een QR-code. QR: quick response. U scant de code met de QR-reader op uw smartphone (gratis te vinden in de playstore) en u krijgt een pdf in beeld met historische informatie over de plaats waar u zich bevindt. Onderaan staan de volgende coördinaten.

Wat heeft u nodig?
Een paar goede wandelschoenen. De route gaat voor de helft over onverhard terrein, dus mocht het flink geregend hebben….

Een smartphone met internetverbinding. Of een wandel gps. Maar: óók die smartphone! Anders kunt u de QR code niet scannen, krijgt u geen informatie en vooral: komt u niet aan de coördinaten van het volgende wandelpunt.

Op de smartphone: een app die met coördinaten aangeeft waar u bent en een app om QR-codes te scannen. Deze uitleg betreft de werking van de app c:geo. Ook te vinden in de playstore. Om deze te gebruiken moet u een account aanmaken op www.geocaching.com of www.geocaching.nl.

Als u deze app voor de eerste keer opstart ziet u zes keuzemogelijkheden. Kies voor ‘Ga naar’.  U krijgt dan twee balken in beeld. Eentje met Noorderbreedte (N), eentje met Oosterlengte (E).

In de balken voert u de juiste coördinaten in. Bijna altijd gaat het enkel om de getallen in het laatste van de drie hokjes. Als u klaar bent tikt u eerst op de ‘V’ en vervolgens rechtsboven, op de pijl die naar een punt wijst. U krijgt dan een aantal mogelijkheden in beeld. Voor deze uitleg is gekozen voor ‘Toon op kaart’. Er wordt dan een rechte streep getrokken tussen het wandelpunt waar u bent en het wandelpunt waar u naar toe moet.

U wandelt hiernaartoe en als het goed is…: komt u uit bij een QR bordje! Soms is het bordje een beetje ‘verstopt’. U scant de QR-code met de QR-reader op uw smartphone. U ontvangt een pdf-bestand met historische informatie over de plaats waar u op dat moment bent. Onderaan staat het volgende coördinaat waar u naar toe moet. Soms staat hier een extra aanwijzing bij vermeld.

Bij de laatste QR-code kan het nodig zijn dat u een hekje moet openen om bij het punt van de coördinaten te komen, dat mag van de eigenaar. En dan: vindt uw schat!
Hou u altijd aan de verkeersregels, breng uw veiligheid of die van anderen niet in gevaar. Volg altijd de openbare weg of eventueel wandelpad.
De route start op het wandelpunt met de volgende coördinaten: N 51°33,001 – E 003°35,490

Deze uitleg mét illustraties, vindt u hier als PDF. Deze kunt u opslaan en printen.

Veel succes!

Terug naar de inhoud